Moldovence, badante în Italia, prinse de fiscul italian pentru că nu și-au plătit impozitele pe venit

Atenție, badante! Chiar dacă vă eschivați de la plăta impozitelor pe venit în Italia, fiscul vă găsește oricum. Cazul mai multor moldovence, bandante în Italia, prinse de autoritățile italiene că nu și-au plătit impozitele pe venit, este elocvent în acest sens.

Controalele efectuate de la începutul anului de către militarii din Orvieto cu referire la anii fiscali 2013-2017 au scos la iveală o evaziune fiscală răspândită pe larg. Badantele, provenind în principal din R. Moldova, Ucraina și România, se eschivau de la plata impozitelor pe venit. Evaziunea fiscală se ridică la 1 milion de euro, scrie www.lanazione.it.

Potrivit presei italiene, femeile, angajate pe contract de muncă, ”uitau” să facă declarații de venit la fiscul italian, chiar dacă au primit de la angajatori un salariu mai mare decât cel prevăzut în contract.

Badantele ”fantomă”, despre care fiscul nu știa nimic, au beneficiat, în același timp, de servicii medicale gratuite și de contribuții la pensii.

Atenție:

Dacă aveți venituri de peste 8.000 de euro anual, trebuie să le declarați la „Agenzia delle Entrate” și va trebui să plătiți impozit pe venit. Nu plătesc impozit persoanele care au un venit sub 8.000 de euro anual. Dacă angajatorul dumneavoastră este o persoană fizică, atunci impozitele va trebui să le plătiți dumneavoastră personal. În caz contrar, Agenzia delle Entrate în eventualitatea unui control, vă va trimite notificare de plată pentru toți anii lucrați anterior.

Articole similare
Comentarii