Oamenii de pe odnoklassniki vorbesc: ”Când te uiți la televizor, din noi fac niște boi”

Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS dă voce oamenilor de pe odnoklassniki.ru care își expun părerea cu referire la situația din R. Moldova.

În cadrul emisiunii Planeta ok.ru, Efim Şarbina, originar din Sângerei, dar care trăieşte în Chişinău și utilizator al rețelei odnoklassniki de mai bine de trei ani susține că dacă ar cunoaște istoria adevărată, moldovenii nu s-ar lasă manipulați de posturile de televiziune rusești care sunt difuzate în R. Moldova și ar face față mai ușor propagandei ruse.

Iată ce declară Efim Şarbina la acest subiect:

*Când te uiți la televizor, din noi fac niște boi. 80% din ceea ce este difuzat la televizor este în limba rusă. Ce țară noi suntem?

*Cea mai bună soluție contra propagandei rusești este ca în școlile din R. Moldova să se învețe istoria din ultimii 200 de ani. Apoi, omul singur poate trage propriile concluzii ce vrea să urmărească și dacă îi place asta sau nu. Dar dacă omul nu știe istoria, el se uită la canale rusești, pentru că știe limba rusă. Iată așa ei fac boi din noi.

*Pe odnoklassniki ar fi în jur de 15%-20% care sunt cu viziuni rusești. Doar atât. Neutri ar fi 50%, aceștia se gândesc că R. Moldova este independentă și vor ca ea să rămână tot așa. Dar independenți noi nu am fost tare demult. Iar restul de 30% se uită mai mult în direcția europeană.

Emisiunea integrală Planeta ok.ru o puteți urmări aici

Articole similare
Comentarii