OMS avertizează: Pandemia de coronavirus „accelerează”

Pandemia de coronavirus „accelerează”, peste 300.000 de cazuri fiind înregistrate în prezent la nivel mondial, din aproape toate ţările, a declarat luni directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citat de Reuters, transmite stirileprotv.ro.

„Peste 300.000 de cazuri de COVID-19 au fost raportate până în prezent. Este sfâşietor. Pandemia se accelerează, dar putem modifica (traiectoria) ei”, a spus directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus.

La nivel mondial, numărul deceselor provocate de noul virus a depășit 14.000. În plus, sunt peste 330.000 cazuri de infectare confirmate.

Peste tot în lume s-au luat măsuri drastice pentru a împiedica răspândirea coronavirusului. În prezent, în 50 de țări a fost instituită izolarea la domiciliu, ca primă măsură de siguranță.

Italia rămâne în alertă maximă. Numărul persoanelor decedate a trecut de 5.400. Pentru că situaţia este dramatică, autorităţile anunţa noi şi noi măsuri pentru a limita extinderea pandemiei.

La rândul ei, Spania numără peste 28.000 de îmbolnăviri şi mult mai dureros, 1.756 de persoane decedate. 394 în ultimele 24 de ore.

Articole similare
Comentarii