Posibil atac terorist în Germania. A furat un camion și a intrat cu el în mulțime

Un bărbat a intrat cu un camion în mai multe maşini, la Limburg, în vestul Germaniei, şi a rănit luni aproximativ zece persoane, înainte să fie arestat.

”Nu dispunem de elemente suficiente de context”, rezuma poliţia luni seara, în timp ce mărturii culese de presa locală evocă un comportament imprevizibil al suspectului.

Potrivit primelor constatări şi mai multor mărturii”, un bărbat a furat un camion, către ora locală 17.20 (18.20, ora României), iar după ce a parcurs câteva sute de metri a lovit mai multe maşini, la Palatul Justiţiei, a anunţat poliţia într-un comunicat.

Poliţia a anunţat marţi că, ”aproximativ nouă persoane au fost rănite uşor, inclusiv şoferul camionului furat şi suspectul”, potrivit News.ro.

Semiremorca albă şi-a încheiat cursa în platbande care despart un drum cu trei benzi.

În noaptea de luni spre marţi, depanatori au îndepărtat cele nouă vehicule accidentate, inclusiv o camionetă, a constat AFP la faţa locului.

”Noi nu excludem nimic”, a declarat un purtător de cuvânt pentru DPA, întrebat despre un eventual atac terorist în acest oraş cu 35.000 de locuitori situat în apropiere de Frankfurt, capitala financiară a Germaniei.

În acest stadiu, insistă poliţia într-un comunicat, ”ancheta continuă cu audierea martorilor şi colectarea de probe”.

Articole similare
Comentarii