Prezența mică la alegeri în Chișinău este rezultatul depopulării țării

Degrabă nu va mai avea cine ieși la vot în R. Moldova. Prezența mică la vot înregistrată astăzi în cel de-al doilea tur de scrutin la Chișinău denotă un fapt extrem de trist: foarte puțină lume mai rămâne acasă, chiar dacă cei plecați continuă să figureze pe listele electorale. Tinerii pleacă, intelectualii pleacă, cetățenii activi ai acestei țări pleacă. Și ies la vot, în mare parte, cei care sunt organizați, celor care li s-au dat ordine cum să voteze, cei care deja nu se mai pot deplasa pentru a vota.

Cu regret, traversăm o dramă imensă noi cu toți, iar degrabă acasă nu va mai rămâne cine să voteze, cine să se implice civic. Nimeni nu pleacă din țară de bine ce le este. Din păcate toate guvernările de până acum nu au fost în stare să ne ofere un trai decent și să ne țină acasă, oamenii au fost alungați de sărăcie, corupție, injustiție și acum stau suspendați între două lumi. Nici în străinătate și nici în R. Moldova nu se mai simt acasă. Foarte mulți din cei plecați ar dori să revină acasă, în R. Moldova, dar la ce să revină? Ce vor găsi ei atunci când se vor întoarce?!

De ce se dorește totuși depopularea R. Moldova? Cine va veni în locul moldovenilor plecați peste hotare? Sirienii? Chinezii? Africanii? Oare chiar această guvernare care reprezintă doar un grup de interese personale nu înțelege cât de mare este acest pericol al depopulării? O țară care nu produce aproape nimic și care își pierde constant oamenii apți de muncă pur și simplu nu are viitor. Oare chiar acest lucru nu este înțeles acolo, la vârful piramidei? Ce se dorește de fapt? Să fii rege peste cei 30 de mii de sirieni? Ce fel de patriot-coordonator-conducător de țară poți fi, dacă tu cu mâinile tale distrugi constant acest teritoriu, dacă tu constant îi alungi pe oameni din țară?

E greu să faci prognoze pentru 5-10 ani cu privire la viitorul R. Moldova. Nu sunt expertă în geo-politică, dar dacă nu se întâmplă Unirea, există toate posibilitățile ca băștinașii (românii/moldoveni) să rămână în proporție de 10-20%. Ce naționalități vor constitui restul populației? Cei care nu vor mai avea loc în țarile UE, SUA sau Canada.

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii