Prima ţară din zona euro care alunecă în prăpastie: Italia intră în recesiune. Cum vor fi afectați moldovenii care lucrează acolo

Italia a căzut în recesiune la sfârșitul anului 2018, după un an de turbulențe politice, costuri mai mari ale împrumuturilor și tensiuni fiscale care au afectat economia.

Producția a scăzut cu 0,2% în cele trei luni până în decembrie, după un declin de 0,1% în trimestrul precedent, a comunicat joi agenția de statistică a acestei țări, ISTAT. Contracția de la sfârșitul anului a fost mai mare decât era de așteptat și va exercita presiuni suplimentare asupra guvernului de coaliție, potrivit Bloomberg.com, citat de digi24.ro.

Potrivit agenției de statistică Istat, datele „reflectă o înrăutățire accentuată a performanțelor sectorului industrial și o contribuție negativă a agriculturii”. În plus activitatea serviciilor a stagnat în trimestrul al patrulea al anului trecut.

Conaționalii noștri care sunt stabiliți sau muncesc în Italia încep să se uite cu teamă la viitorul lor economic. Vor mai avea locuri de muncă și venituri care să le ofere un trai decent? Deocamdată nu au fost propuse planuri de ieșire din recesiune de către guvernul italian.

Articole similare
Comentarii