Primara din Târnova, Edineț: Și la nordul țării, orientat mai mult spre Rusia, oamenii înțeleg că se fac lucruri frumoase datorită suportului financiar al României

Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS continuă seria de interviuri despre grădinițele din R. Moldova care au fost reparate cu suportul financiar al României.

Grădinița din comuna Târnova, raionul Edineț, a fost renovată cu sprijinul României în perioada 2016-2017, pentru lucrările de reparație fiind alocate 2,7 milioane de lei. În prezent, copii din Târnova se bucură de o grădiniță foarte frumoasă, practic nouă, cu condiții mai bune decât au unii copii acasă.

”Practic toți locuitorii din Târnova cunosc faptul că grădinița a fost renovat pe banii românilor. La început oamenii erau sceptici, fiindcă în localitate timp de 12 ani nu a fost realizat niciun proiect, dar și pentru faptul că nordul țării este mai mult ”roșu”, orientat spre Rusia. Însă, în urma acestor proiecte, locuitorii satului văd altfel lucrurile, pentru că înțeleg că se fac lucruri frumoase în localitatea noastră datorită suportului financiar al României. Cu banii românilor se schimbă la față R. Moldova”, a precizat primara localității Târnova, Cornelia Rusu.

Interviul integral cu primara localității Târnova, Cornelia Rusu, îl puteți urmări accesând link-ul de mai jos:

 

*Acest proiect este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului – Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.

*Conținutul acestui material nu reprezintă poziția oficială a Secretariatului General al Guvernului – Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.

Articole similare
Comentarii