Proteste masive în Germania, față de restricțiile impuse. Autoritățile au folosit gaze lacrimogene

Poliţia a făcut uz de gaze lacrimogene miercuri la Berlin împotriva unor persoane care protestau față de restricţiile sanitare impuse, informează AFP, citată de stirileprotv.ro.

Manifestația a avut loc în apropierea Reichstag-ului, unde deputaţii dezbat o lege care înăspreşte mijloacele de luptă împotriva pandemiei.

Forţele de poliţie le-au cerut iniţial prin portavoci celor circa 8.000 de manifestanţi să se disperseze. Mobilizarea a avut loc în contextul în care camera inferioară a parlamentului (Bundestag) se pregăteşte să aprobe această lege care întăreşte prerogativele sanitare ale guvernului Angelei Merkel faţă de landuri.

Potrivit DPA, care citează poliţia, demonstranţii nu respectau regulile de distanţare şi nu purtau măşti chirugicale, impuse de actualele restricţii.

În timpul protestului, demonstranţii au scandat sloganuri precum “Pace, libertate, nu dictatură” şi “Suntem oameni”. În acelaşi timp pe o pancartă se putea citi mesajul “Nu unei legi care îi lipseşte pe cetăţeni de putere”.

 

Articole similare
Comentarii