România este pregătită să intre în lupta cu incendiile devastatoare din Australia

Ministerul Afacerilor Interne al României răspunde apelului lansat la nivel european și are forțe pregătite pentru a fi trimise în Australia, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, citat de ER NEWS.

Centrul de Coordonare a Răspunsului în Situații de Urgență al Uniunii Europene (ERCC) a lansat în această  seară un apel către Statele Membre pentru a comunica în cel mai scurt timp posibil resursele pe care le pot pune la dispoziție pentru a fi dislocate în vederea intervenției în Australia.

Potrivit comunicatului de presă, Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a adus la cunoștința Premierului  României, Ludovic Orban, solicitarea Centrului de Coordonare a Răspunsului în Situații de Urgență al Uniunii Europene care a dispus transmiterea informațiilor referitoare la resursele umane și logistice ce pot fi pregătite pentru dislocarea în Australia.

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost informat cu privire la resursele de care dispune România și a transmis ca, în urma solicitărilor, România să ofere ajutor în cel mai scurt timp.

Ca urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă, la nivelul Uniunii Europene va fi constituită o rezervă de forțe de intervenție și salvare în caz de dezastre, pusă la dispoziție de țările ce dețin capacități în domeniu, pe care oficialii australieni o pot accesa în totalitate sau parțial, în funcție de necesități și de evoluția situației din acest stat.

Articole similare
Comentarii