Și ce dacă încălcăm principiile democratice

Membrul CSM, profesorul universitar, Teo Cârnaț, recunoaște că a încălcat un principiu democratic atunci a votat în cadrul concursurilor cu un singur candidat. Democrația presupune alegeri, iar când la concursuri pentru funcția de președinte CSJ sau președinte în alte instanțe de judecată participă doar un singur candidat, acestea nu pot fi numite alegeri și nici concursuri. Cu toate acestea, membrul CSM, Teo Cârnaț a votat și pentru Mihai Poalelungi, dar și pentru Tatiana Răducanu, ambii participând la concursuri cu un singur candidat.

Teo Cârnaț a explicat că a procedat așa pentru că și când se organizează alegerea președintelui țării în Parlament, participă, la fel, o singură persoană.

Păi… și ce dacă ei încalcă principiile democratice, și ce dacă ei organizează concursuri cu un singur candidat, și ce dacă ei organizează licitații trucate, și ce dacă oamenii acceptă salariile în plic, și ce dacă agenții economici nu plătesc impozite, și ce dacă ei nu prezintă declarațiile de avere veridice, și ce dacă nu are cine să facă ordine în țară așa încât să fie pedepsiți cei care încalcă toate aceste norme.

Și ce dacă trăim într-un stat semi-eșuat, creat artificial, și ce dacă nu ne cunoaștem istoria, și ce dacă nu avem identitate națională, și de dacă promovăm moldovenismul și națiunea civică moldovenească, și ce dacă nu avem demnitate.

Cu o astfel de atitudine, departe nu ajungem. Și asta, de fapt, a fost demonstrat timp de mai bine de două decenii de pretinsă independență.

Toate acestea pot fi puse la punct dacă vom trăi într-un stat cu adevărat democratic, în care fiecare cetățean să respecte legea și să știe că toți sunt egali în fața legii.

Emisiunea cu participarea membrului CSM, Teo Cârnaț, poate fi urmărită aici.

Articole similare
Comentarii