Spania: Coronavirusul se răspândește cu mare viteză

Cu un bilanț de 1220 de cazuri confirmate și 29 de decese, epidemia de coronavirus se extinde cu viteză rapidă în Spania. De duminică, 8 martie și până luni, 9 martie, numărul persoanelor infectate s-a dublat. Astfel, Spania devine al patrulea focar de răspândire a coronavirusului în Europa, scrie publicația franceză Le Monde.

Începând cu ziua de miercuri, creșele, dar și toate instituțiile școlare, inclusiv universitățile, vor fi închise în regiunea Madridului, unde se numără 578 de cazuri confirmate și 17 morți. Măsura vizează mai bine de 1,5 milioane de elevi.

În zonele afectate, ministrul spaniol de sănătate, Salvador Illa, a cerut să fie privelegiate teleconferințele și lucrul de la distanță, dar și organizarea unor rotații la locurile de muncă pentru a evita aglomerația. De asemenea, operațiile și programările medicale care nu sunt prioritate pot fi anulate. Casele de azil trebuie să limiteze vizitele, după ce au fost depistate două focare de infecție cu coronavirus în două case de azil diferite, unul la Valdemoro, iar altul la Madrid.

În toată Spania, persoanelor bolnave li s-a cerut să stea acasă, unde sunt examinate de personal medical calificat care poate lua analize la domiciliu, care ulterior sunt transmise în laborator. Măsura este luată pentru a evita deplasarea persoanelor din grupul de risc.

Articole similare
Comentarii