Steagul lui Ştefan cel Mare, din anul 1500, dus cu un avion militar în Franţa

Stindardul liturgic al lui Ştefan cel Mare a fost transportat vineri cu un avion militar spre Paris. Stindardul urmează să fie prezentat într-o expoziţie de broderii româneşti de tradiţie bizantină care se va deschide la Muzeul Luvru, a anunţat managerul Muzeului Naţional de Istorie a României (MNIR), Ernest Oberlander-Târnoveanu.

“Astăzi, 5 aprilie, la 102 ani şi două săptămâni, Stindardul liturgic al lui Ştefan cel Mare a plecat cu un avion militar spre Paris, urmând să fie prezentat într-o expoziţie de broderii româneşti de tradiţie bizantină care se va deschide la Muzeul Luvru, începând cu 18 aprilie şi va fi vizitabilă până în iulie anul acesta.

Pentru luna august, piesele se vor întoarce la mănăstiri, la muzee, în aşa fel încât drumul pe care l-a făcut stindardul în urmă cu 100 de ani să se încheie din nou în România”, a spus Târnoveanu la finalul conferinţei “Stindardul liturgic al lui Ştefan cel Mare – un crâmpei de istorie între Franţa şi România”, susţinută vineri seara, la Sala Atrium a Institutului Francez, transmite stirileprotv.ro.

Articole similare
Comentarii