(VIDEO) Bani în schimbul votului la Căușeni?

Din ce în ce mai multe înregistrări video par să demonstreze cum au fost corupți alegătorii în ziua alegerilor. Li se ofereau bani în schimbul votului.
Un alegător din Căușeni, Artemis Balan (reprezentat al candidatului Partidului ”Unirea-Democrația Acasă” Zinaida Bolboceanu) mi-a transmis mai multe înregistrări video în care a surprins cum un om care pare a fi organizator intenționa să ofere altor 2 cetățeni bani lângă o secție de votare pentru alegătorii din regiunea transnistreană. Potrivit tânărului, bărbatul în cauză stătea la ieșirea din secția de votare și îi așteaptă pe toți cei care au venit cu microbuzele si autobuzele din regiunea transnistreană.

Atenție! Imagini cu impact devastator pentru democrație. Sper să le fie de ajutor celor care vor dori să investigheze fraudele electorale la alegerile parlamentare din Republica Moldova, cele de pe data de 24 Februarie 2019. Sunt aici cel puțin câteva capete de acuzare.Aș lăsa imaginile să vorbească(cel care le-a filmat a documentat totul perfect, ca un bun jurnalist, de excepție chiar), dar trebuie să le spun celor care nu votează, pentru că nu au chef sau nu au pe cine, că ar trebui să stea liniștiți. În locul lor votează acești oameni. E ok!Mulți dintre cei filmați vorbesc rusa, înțeleg vag pentru ce votează. Ce mai contează? Ei sunt cetățeni model.La începutul filmulețului o să vedeți în imagini și un bărbat care îi dă altuia niște bani chiar lângă Secția de Vot.Dar cât a câștigat un cetățean moldovean, locuitor al “Transnistriei”, astăzi pentru a pune ștampila pe un buletin de vot despre care nu știe mai nimic? 20 de dolari, scrie presa de la Chișinău. Așa-numiții transnistreni sunt aduși cu miile din “Transnistria”. Peste tot unde au fost create secții speciale pentru ei a fost coadă. Cel care mi-a dat imaginile filmate la Căușeni, un oraș aproape de Nistru, a numărat câteva sute de votanți în doar o oră – două.În aceste condiții, cât de libere, transparente, corecte mai sunt alegerile din Republica Moldova?Cât de mult influențează rezultatele alegerilor și viitorul Republicii Moldova? Dați mai departe, să se vadă și în România cum se votează peste Prut. Nu de alta, dar asta este o lecție și pentru București!Sursa: Artemis Balan

Gepostet von Vitalie Cojocari am Sonntag, 24. Februar 2019

Sunt mai mult decât probe care demonstrează că în aceste alegeri nu se respectă aproape nicio normă, nicio lege, că democrația se prăbușește sub ochii noștri. Oare ce vor spune observatorii internaționali care monitorizează alegerile de astăzi?

Articole similare
Comentarii