(VIDEO) Ger năprasnic în Spania: -35,8 grade Celsius. E cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată

Temperatura record de -35,8 grade Celsius a fost înregistrată, joi, la stația meteo Vega de Liordes, situată la o altitudine de 1.874 de metri altitudine, în provincia nord-vestică Leon, anunță Euronews.

 

Spania este amorțită din cauza gerului și a vântului puternic provocat de furtuna Filomena. Ninsori abundente sunt așteptate chiar și la altitudini de doar 200 de metri, „în zone întinse din interiorul peninsulei”, a anunțat joi agenția meteorologică AEMET. Zăpada s-a așternut și în capitala Madrid, un eveniment neobișnuit.

Ministerul Afacerilor Externe de la București informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Spania, Comunitatea Autonomă Castilla-La Mancha, că Agenția Meteorologică spaniolă – AEMET – a emis un cod portocaliu de ninsori abundente, începând cu data de 7 ianuarie 2021.

De asemenea, MAE a avertizat cetățenii români că meteorologii spanioli au actualizat prognoza de vreme nefavorabilă și au emis un cod portocaliu de ninsoare pentru perioada 7 – 8 ianuarie 2021 pentru Comunitatea Autonomă Extremadura.

Articole similare
Comentarii