(VIDEO) Lipsirea lui Traian Băsescu de cetățenia R. Moldova a însemnat o mare pierdere pentru R. Moldova, susține Eugen Tomac

În contextul demersurilor oficiale de retragere a cetățeniei române premierului moldovean Ion Chicu, europarlamentarul român Eugen Tomac a fost întrebat, în cadrul emisiunii Vocea Diasporei difuzată pe Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS dacă în acest caz se poate proceda așa cum autoritățile de la Chișinău au procedat în cazul fostului președinte al României, Traian Băsescu, căruia Igor Dodon i-a retras cetățenia R. Moldova.

”Nu aș vrea s-o pun ca pe o reciprocitate, dar decidenții de la Chișinău atunci când au simțit pericolul implicării președintelui Băsescu în viața politică de la Chișinău, au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a-l lipsi de cetățenia R. Moldova. Dodon a promis în campanie electorală că-l va lipsi pe Traian Băsescu de cetățenia R. Moldova, iată că s-a ținut de promisiune”, a declarat europarlamentarul român.

Eugen Tomac consideră că lipsirea președintelui Băsescu de cetățenia R. Moldova a însemnat o mare pierdere pentru R. Moldova.

”Închipuiți-vă cum ar fi fost astăzi R. Moldova să aibă un europarlamentar la Bruxelles care să acționeze legitim din toate punctele de vedere pentru interesele R. Moldova. Ar fi avut mult mai multe de câștigat”, a mai spus Tomac.

Europarlamentarul român a ținut să remarce că ”Noi nu avem mize politice în R. Moldova, obiectivul nostru este să ajutăm R. Moldova să iasă din ghearele Federației Ruse”.

Emisiunea integrală o puteți urmări accesând linkul de mai jos:

Articole similare
Comentarii