(VIDEO) Mesaj de indignare din diaspora: ”Conaționalii noștri care vin în diasporă au nevoie de multă, multă educație ca să fie la nivelul celor din Vest”

Tânăra basarabeancă, Mariana Plămădeală, stabilită de ceva vreme în Marea Britanie, povestește, într-un mesaj video postat pe rețelele de socializare, despre experiența pe care a trăit-o în noaptea Invierii alături de comunitatea de români din West Midlands. Mariana Plămădeală a vorbit cu indignare despre comportamentul necreștin al unor conaționali de-ai noștri, care nici măcar la biserică sau de sărbători nu dau dovadă de mai multă smerenie, înțelegere sau educație.

”Oamenii noștri au nevoie de multă, multă educație până să ajungă la un anumit nivel, acolo unde sunt cei din Vest. Iarăși am dat dovadă de faptul că nu putem fi organizați, că sărim la bătaie, că ne îmbrâncim și apoi ne plângem că nu ne merge. Schimbarea vine tot de la noi. Aveți mai multă răbdare”, a spus tânăra.

Basarabeanca, originară din orașul Ialoveni, mărturisește despre conaționalii noștri din diaspora că nu vor să se implice în comunitate, că sunt indiferenți față de ce se întâmplă acasă.

”Oamenii vin în diasporă, lucrează, își iau mașină, casă, li-i paralel de ce se întâmplă acasă, nu vor să se implice în comunitate, le zici să vină la un eveniment unde pui o taxă minimă de intrare, iar ei nu vor să vină spunând ca unii vor să facă profit pe seama lor”, a mai povestit tânăra.

Într-un final, Mariana Plămădeală vine cu un mesaj către conaționalii aflați în diaspora să fie mai buni și mai umani.

”Vreau să învățăm să fim mai buni și să căutăm pacea în primul rând în noi înșine. Să nu dăm vina pe alții, schimbarea începe de la noi. În momentul în care tu decizi să fii mai bun și cei din jurul tău vor fi mai buni cu tine. Dacă tu împrăștii ură și lovești în alții, normal că și celălalt îți va răspunde cu aceeași monedă”, a conchis tânăra.

Mesajul integral în puteți urmări aici.

Despre noaptea de Înviere și comunitatea de români din West Midlands.Despre nerăbdare, tumult și creștini formali. Nu m-am abținut. Sper sa aveți răbdare sa ascultați pana la sfârsit și va rog, be my guest sa va exprimați părerea. Ca doar suntem pe facebook, și toți avem o parere. 😎Pace și lumină va doresc 🙏🏻

Gepostet von Mariana Centenar Plamadeala am Sonntag, 28. April 2019

În același timp, în link-ul de mai jos puteți găsi interviul pe care l-am realizat în 2017 cu Mariana Plămădeală despre experiența ei ca angajată în Marea Britanie, la o prestigioasă companie mondială.

Experiența Marianei Plămădeală ca angajată la o prestigioasă companie mondială

Articole similare
Comentarii