(VIDEO) Unde poate fi văzut primul desen animat din R. Moldova și Europa de Est

Primul desen animat VR din Republica Moldova și Europa de Est – „ARIPI”, a devenit accesibil pe Internet. Începând de astăzi, 6 ianuarie, noua lucrare a studioului de animație Simpals poate fi urmărită de orice doritor pe canalul de YouTube sau pe paginile sale de pe rețelele de socializare, se arată într-un comunicat de presă al studioului de animație.

Filmulețul „ARIPI” relatează povestea unui astronaut moldovean, care în copilărie visa să poată zbura. Însă, îndată ce eroul a crescut, visele au fost uitate. Acum, el lucrează la o stație spațială. Într-o zi, o defecțiune mică face ca stația acestuia să se prăbușească. Pentru a fi salvat, eroul va trebui să revină la visul din copilărie și să-și desfacă din nou aripile.

Premiera privată a desenului animat a avut loc în aprilie 2019. Imediat după aceasta, proiectul a participat la mai multe festivaluri internaționale. În doar 8 luni, studioul de animație din Moldova a participat la peste 50 de festivaluri de film din America, Canada, Franța, Croația, Anglia, Puerto Rico, România, Bosnia și Herțegovina etc.

„ARIPI” a primit peste 10 premii ca fiind cel mai bun proiect VR, și a devenit câștigătorul premiului „VR-AWARDS”, concurând cu lucrările studiourilor de animație cu renume mondial Walt Disney Animation Studios, Baobab Studios și Fable Studio. Un premiu special a fost acordat și muzicii lui Elias Tadeus, care a fost scrisă special pentru acest desen animat.

Întrucât în programul de concurs al majorității festivalurilor pot participa doar lucrările care încă nu au fost afișate în rețea, desenul animat „ARIPI” încă nu a fost prezentat într-o distribuție largă. Astăzi, când „viața de festival” a proiectului s-a încheiat, Simpals Studio este gata să îl prezinte tuturor.

Pe canalul de YouTube al studioului Simpals sau pe pagina sa de pe rețelele de socializare vor exista 2 versiuni ale desenului animat: 360 Stereo Injector, care necesită ochelari de realitate virtuală pentru a fi vizionat, dar și versiunea obișnuită 3D.

La crearea filmulețului „Aripi”, Simpals Studio a lucrat mai bine de 3 ani. Spre deosebire de desenele animate 3D, animația VR vă permite să experimentați efectul prezenței.

Articole similare
Comentarii