Vocea Diasporei: M-am înregistrat prealabil pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021

Alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 sunt cruciale pentru viitorul Republicii Moldova. Cetățenii se pot implica pentru a contribui la dezvoltarea țării în care s-au născut, indiferent unde s-ar afla. Să demonstrăm că într-adevăr contăm și ne implicăm oriunde ne-am afla.

M-am înregistrat prealabil pe site-ul inregistrare.cec.md pentru a participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Mi-a luat mai puțin de 5 minute, dar în felul acesta mi-am manifestat dorința, interesul, responsabilitatea civică de a participa la scrutinul din 11 iulie.

Dacă sunteți în diasporă sau în timpul alegerilor din vară vă veți afla în afara țării, faceți și voi la fel: înregistrați-vă prealabil pe site-ul inregistrare.cec.md. În plus, în felul acesta putem contribui la deschiderea într-un număr și mai mare a secțiilor de votare peste hotare.

Aveți două opțiuni: fie să completați formularul de înregistrare on-line fie pe suport de hârtie. Formularul de înregistrare on-line îl găsiți la rubrica ”Înregistrare prealabilă” de pe pagina inregistrare.cec.md.

Termenul limită de înregistrare prealabilă expiră pe 26 mai 2021

Înregistrarea poate fi efectuată și pe suport de hârtie, prin depunerea unei cereri semnate individual sau colectiv la Comisia Electorală Centrală și/sau la misiunile diplomatice, oficiile consulare ale Republicii Moldova. Regulamentul privind înregistrarea prealabilă și modelul cererii pot fi găsite pe următorul link 

Conform prevederilor Codului Electoral al Republicii Moldova, numărul înregistrărilor prealabile a alegătorilor este un criteriu pentru deschiderea secțiilor de votare în străinătate.

Înregistrarea nu poate avea loc în ultimele 45 zile înainte de ziua alegerilor, respectiv termenul limită este 26 mai 2021.

Articole similare
Comentarii