Complex monastic și cramă vinicolă în Franța VS Chateau Purcari din Moldova

Aflată la aproximativ 15 km de Narbonne, mănăstirea Fontfroide este un loc ce merită vizitat, dacă sunteți în trecere prin sudul Franței. Mai ales că unul dintre stareții aceastei mănăstiri a devenit Papă. Este vorba despre Jacques Fournier ales Papă la 20 decembrie 1334 cu numele Benoît XII. Pontificatul său a durat până în aprilie 1342.


Mănăstirea Fontfroide datează din secolul XI. De-a lungul vremii, a fost și scutul de lance al creștinismului catolic. Începând cu 1862, mănăstirea este clasată în circuitul monumentelor istorice și este actualmente proprietate privată.
Pe teritoriul acestui complex, puteți găsi de asemenea o cramă de vinuri unde puteți degusta și cumpăra vinurile Fontfroide. Pe teritoriu este și un restaurant, unde puteți lua prânzul sau cină într-o atmosferă plăcută.

Se poate face lejer și o drumeție pe una dintre colinele din apropriere de unde mănăstirea Fontfroide se vede ca în palmă.


Aceste peisaje pline de verdeață mă duc cu gândul în Moldova, mai exact la Vinăria Purcari. Este de fapt cea mai veche vinărie din țara noastră, care datează din anul 1827. Vinurile Purcari sunt recunoscute la nivel internațional și au fost chiar și pe masa reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.


Château Purcari este construit în stilul unui chateau francez și cuprinde un hotel rustic, un restaurant cu mai multe săli, o terasă mică și o alta spațioasă în curte, două lacuri, un spațiu special amenajat pentru plimbări și podgorii.

Așadar, locuri frumoase sunt oriunde, important să le cunoaștem, să ne pătrundem de importanța lor și să le păstrăm pentru generațiile care vin.

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii