Iată cum sunt amenajate pentru vizitatori castele din Franța: Experiența de la Castelul Bouthéon

Castele din Franța: Dacă sunteți în apropiere de Lyon sau în departamentul Loire, e aproape obligatoriu să faceți o vizită la Castelul Bouthéon, unul dintre monumentele emblematice din acest departament.

Este al doilea cel mai vizitat loc din departamentul Loire, după Gradina Zoologică din Saint-Martin-la-Plaine. Castelul Bouthéon atrage în fiecare an aproape 80 000 de vizitatori.

Castelul păstrează cu grație evoluția sa arhitecturală pe parcursul a 8 secole de istorie.  Cu siguranță aveți ce să descoperiți.

Castelul găzduiește de asemenea: *Centrul de interpretare Forez

*Un acvariu care prezintă speciile de pești din bazinul Loire

*Un spațiu pentru expoziții temporare

Vizita la Castelul Bouthéon presupune și o plimbare în Parcul din jurul castelului, unde veți descoperi o mini grădină zoologică, dar și diferite specii de plante.  Parcul are o suprafață de 12 hectare, chiar în inima patrimoniului verde din departamentul Loire, în regiunea Rhône-Alpes.

Pentru a vă organiza mai bine timpul de vizitare a Castelului, vă pot spune că mi-a luat în jur de 1h30 vizita în interiorul castelului și tot atât plimbarea în parc. Castelul Bouthéon este deschis 7 zile din 7 și se află în localitatea Andrezieux-Boutheon, la 75 km de Lyon sau la 17 km de Saint-Etienne.

Articole similare
Comentarii