Un nou orășel medieval francez descoperit: Saint-Victor-sur-Loire și vederile sale magnifice

Saint-Victor-sur-Loire, o comună a orașului Saint-Etienne păstrează, fără îndoială, una dintre cele mai frumoase priveliști din zona de Sud-Est a Franței. Șarmul, liniștea și misterul – pe toate le veți găsi aici.


Saint-Victor-sur-Loire este un orășel medieval, situat pe un vârf stâncos care înconjoară râul Loire într-una dintre meandrele sale. Localitatea domină lacul Grangent, pe malurile căruia a fost înființat un mic port înconjurat de coline verzi. Unele trasee ajung și pe malurile râului Loire, acolo unde plimbările sunt o adevărară revelație. Saint-Victor-sur-Loire face parte din rezervația naturală regională Saint-Etienne – Gorges de la Loire.

Locuri și monumente de vizitat

Biserica Saint-Victor, care datează din anul 1070. Mai păstrează și astăzi stilul său roman. În interior pot fi descoperite statuile sfinților Victor, Antoine, Roch, Eustache, precum și cea a sfintei Marii în lemn auriu.


Castelul din Saint-Victor-sur-Loire, edificat în secolul al XIII-lea. În interior descoperim o magnifică grădină în stil francez.


Parcul de trandafiri din Berland: este o grădină florală care se întinde pe o suprafață de 2,5 ha. Găzduiește o varietate de arbori, arbuști și flori, dintre care mai mult de 11 500 de trandafiri. De asemenea în acest parc descoperiți și banca publică a designerului moldovean Mihai Stamati. Toată istoria o găsiți aici.


Dacă sunteți prin zonă, negreșit mergeți în comuna Saint-Victor-sur-Loire pentru plimbări, pentru a descoperi istoria acestor locuri, pentru a vă umple de energie și frumusețe pe care natura ne-o oferă cu atâta generozitate.

Articole similare
Comentarii