Matei Dobrovie: ”Fără alegeri anticipate, există un pericol ca Maia Sandu să fie transformată într-un președinte decorativ”

Deputatul PNL din Parlamentul României, Matei Dobrovie, una dintre puternicele voci de la București în sprijinul R. Moldova vorbește, în cadrul emisiunii Vocea Diasporei difuzată pe Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS despre scenariile care ar putea urma după ce Maia Sandu a fost aleasă în funcția de președinte al țării, dar și de ce este importantă declanșarea alegerilor parlamentare anticipate în R. Moldova.

”Nu cred că Igor Dodon va renunța foarte ușor la putere. S-ar putea să asistăm la un scenariu ca el să se propună premier. Tot ce se întâmplă în momentul de față merge pe logica aceasta: ca Maia Sandu să fie blocată, să fie transformată într-un președinte decorativ, astfel încât corupții să stea liniștit în Parlament, iar Maia Sandu să fie redusă la statutul de președinte simbolic fără putere reală, iar apoi să se spună cetățenilor că Maia Sandu nu a realizat ceea ce a promis. Este un pericol real acest scenariu și trebuie să fim foarte atenți, pentru că este o logică extrem de perversă”, a punctat deputatul român.

Potrivit lui Matei Dobrovie, ”România o va susține pe Maia Sandu în încercarea ei de a contracara aceste forțe și de a a ajunge la acest deznodământ dorit de toți și anume alegerea unui Parlament legitim și curat”.

Emisiunea integrală cu deputatul PNL din Parlamentul României, Matei Dobrovie o puteți urmări accesând link-ul de mai jos.

Articole similare
Comentarii