Româncă din Spania: ”Când îți este cel mai greu aici, te gândești la România… tot timpul”

Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS continuă seria de interviuri cu conaționalii noștri stabiliți în străinătate în cadrul proiectului ”Diaspora românească în acțiune”.

Astăzi vă invităm să o cunoașteți pe Nicoleta Alina Murgu, stabilită în Spania din 2007, originară din Botoșani, care, alături de fiica ei, Maia Theodora Crețu, povestește experiența de emigrare și vorbește despre marea pasiune a adolescentei – pictura.

Maia Theodora Crețu are deja sute de tablouri pictate, iar cu unele dintre ele a obținut locuri importante la diferite concursuri în Spania, dar și în străinătate. La vârsta de 13 ani a reușit deja să organizeze prima ei expoziție de tablouri unde a expus 34 de tablouri pe pânză, selectate cu multă rigurozitate din cele mai reprezentative pe care le are.

Interviul integral cu conaționala noastră din Spania, Nicoleta Alina Murgu și fiica ei, Maia Theodora Crețu, îl puteți urmări accesând link-ul de mai jos:

”Pentru noi este foarte important să nu rupem legătura cu România, pentru că e rădăcina aia, dorul pe care îl poți înăuntru și tot ce ne leagă, toate amintirile le purtăm cu drag în suflet. Când îți este cel mai greu aici, te gândești la România, tot timpul”, a povestit cu emoție conaționala noastră.

*Acest proiect este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului -Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

*Conținutul acestui material nu reprezintă poziția oficială a Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Articole similare
Comentarii