Româncă stabilită în Olanda: ”Mi-am păstrat cetățenia română considerând că România are nevoie de votul meu”

Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS continuă seria de interviuri cu conaționalii noștri stabiliți în străinătate în cadrul proiectului ”Diaspora românească în acțiune”.

Astăzi vă invităm să o cunoașteți pe Cătălina Robu, originară din localitatea Cugir, județul Alba a cărei poveste de emigrare începe în anul 2012, când a decis, împreună cu familia, să se stabilească în Olanda, Amsterdam.

În Olanda, Cătălina Robu este manager de proiecte la o companie internațională non-profit. Pentru că Olanda nu permite dublă cetățenie, conaționala noastră a ținut să își păstreze cetățenia română. ”Îmi doresc să îmi păstrez votul pentru România, considerând că România are nevoie de votul meu și nu am ratat niciodată alegerile de când sunt în Olanda”, a ținut să transmită conaționala noastră.

Din iunie 2016 este implicată și în proiectul școlii românești din Amsterdam care a fost deschisă în noiembrie 2016 și pe care Cătălina Robu o conduce până în prezent. Actualmente școala este frecventată de 50 de copii.

Interviul integral cu românca din Olanda, Cătălina Robu, îl puteți urmări accesând link-ul de mai jos:

 

*Acest proiect este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului -Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

*Conținutul acestui material nu reprezintă poziția oficială a Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Articole similare
Comentarii