(VIDEO) Povestea unei familii de români care a deschis un restaurant unic în Franța: Contele Dracula

Dracula a ajuns și în Franța. Vorbim despre un restaurant unic în Franța cu bucătărie românească și nume pe măsură: ”Contele Dracula”.

Eroii interviului de astăzi sunt Adina Sabău și Ionuț Duță, originari din București și respectiv Moinești, județul Bacău. Sunt doi români stabiliți de trei ani în Franța și care trăiesc visul împlinit, acela de a avea propriul restaurant cu bucătărie tradițională românească, cei drept îmbinată și cu cea franceză. Întreaga lor poveste o puteți urmări în interviul de mai jos.

Ușile restaurantului care se află în orașul Saint-Etienne, situat la 60 km de Lyon, s-au deschis în martie 2018.

A fost o mare nebunie, după cum mărturisesc proprietarii localului, pentru că le-a fost foarte și foarte greu să deschidă acest restaurant.

Dar efortul a meritat: restaurantul Contele Dracula este unicul din Franța având asemenea decor și promovând bucătăria românească. Decorul este cu adevărat impresionant, iar Contele Dracula se face simțit în aproape orice colț al restaurantului.

Și bucatele sunt la fel de gustoase

Aici puteți mânca sarmalele și mici românești, alături de un tartar sau antricot franțuzesc. Restaurantul propune și o gamă interesantă de vinuri românești, pe care, iată, și francezii au ocazia să le descopere.

Clienții sunt în mare parte francezi, mai ales cei deschiși la nou, curioși să descopere alte tipuri de bucate.


Adina și Ionuț și-au propus în felul acesta să promoveze bucătăria românească în Franța. Cu siguranță nu le este ușor în tot acest drum. Sunt doar ei doi care întrețin restaurantul (afacerea lor de familie). Adina este bucătarul șef, iar până acum a avut parte de momente frumoase în care a fost chemată în sală fiind aplaudată pentru bucatele gătite. Ionuț este șef de sală, el le explică francezilor cum sunt făcute sarmalele sau micii românești și care vinuri sunt cele mai potrivite pentru astfel de bucate.

Așadar, povestea Adinei și a lui Ionuț vine să demonstreze odată în plus că nimic nu este imposibil atunci când ai un vis și îl urmezi. Urmați-vă visele și susțineți-vă reciproc.

Mai jos aveți câteva detalii ca să găsiți mai ușor restaurantul:

https://lecomtedracula.eatbu.com

https://www.facebook.com/lecomtedracula1/

Articole similare
Comentarii